top of page

Neden “kodlama (coding)”?

Günümüzde artık her adımımız teknoloji ile iç içe. Teknolojinin hızlı gelişimi, hayat kalitemizi de etkilemekte. Bu sebeple; geleceğe yönelik teknolojinin kendisinden faydalanmayı bilen ve nitelikli bireyler yetiştirme zorunluluğu, ihtiyacı doğmaktadır. Çocuklarımızın bile ellerinden düşmeyen teknoloji ürünü cihazların (tabletler, cep telefonları, bilgisayar oyunları, vb.) kullanımını engellemek mümkün değilken bu durumu avantaja çevirmek, teknolojiyi doğru şekilde kullanarak onları yarınlarına hazırlanmak mümkün.

İşte “kodlama / bilgisayar programcılığı (coding)”eğitimi de bu noktada çok büyük önem kazanıyor. Çünkü artık, analitik düşünme, eleştirel düşünme, problem çözebilme, tasarım odaklı düşünme gibi yeni becerilerin, farklı uygulamaların eğitim sistemine, çocuklarımızın gelişimine dâhil edilmesi gerekmektedir.

Yapılan araştırmalarda “kodlama” eğitiminin; çocukların düşünme yapılarını olumlu yönde etkilediği, hayallerinde canlandırdıkları objeleri 3 boyutlu yazıcılarla gerçeğe dönüştürebilmelerine (soyut kavramlardan somut kavramlara geçişle tasarım yapmalarına) ve bu tasarımlarını hareketlendirmek için değişik şekillerde düşünerek farklı yollardan çözüm bulmalarına destek olduğu gözlemlenmiştir.  Çünkü “kodlama” için düşünme yapısı değişik uyaran ve çevresel koşullarla çok boyutlu düşünme yetisi kazanmaktadırlar.

Öyleyse;

“kodlamak için öğren,

 öğrenmek için kodla!”

Kodlama Çocuk Atölyesi

Bize Ulaşın:

0534 326 00 89

0212 570 91 99

Haberler

Peki, herkes “kodlayıcı (coder)” mı olacak?

Günümüzün teknoloji devlerinin üst düzey isimlerinden üniversitelere, bazı ülkelerin eğitim sorumlularından pedagoglara kadar çok sayıda insan gelecekte çocukların daha başarılı olabilmesi için kodlama ve bilgisayar bilimleri eğitiminin erkenden başlaması gerektiği yönünde hemfikirler. Burada önemli bir noktaya ise her çocuk ileride yazılımcı veya bilgisayar mühendisi olmak zorunda değil elbette. Ancak kodlama ve bilgisayar bilimleri eğitiminin bu alanda ilerlemeyi düşünmeyecek kişiler için bile çok büyük faydası olacağı belirtiliyor.

Bu eğitimin, en ilgisiz kişiye bile en büyük faydası artık hayatımızın her anına girmiş teknolojilerin, cihazların, yazılımların web sitelerinin nasıl çalıştığı, neleri temel aldığı, nasıl bir mantıkla ilerlediği konusunda bir fikir sahibi oldurabilmesidir. "Bu ne işe yarayacak, ben işime yarayanı kullanırım gerisi beni ilgilendirmez" diyenler olabilir fakat bahsettiğimiz teknoloji dünyaya yön vermek, dünyada söz sahibi olmak için kullanıldığından en azından ardında yatanları bilmenin bile önemli bir katkısı olacaktır. Çünkü artık kısaca "bilgisayarlar" cebimizdeki telefonlardan banka hesaplarımıza, yaptığımız sosyal aktivitelerden sağlığımıza kadar hemen her şeyi kontrol ve takip eder oldu. Bu yüzden çocukların çevrelerinde gelişen bu dünya hakkında bir fikirlerinin olması bile ufuklarını açacaktır.

https://www.cnnturk.com/teknoloji/kodlama-egitimi-ve-gelecek-icin-onemi

bottom of page